Oldenhave, R.G.

Onbekend

Vandaag  een prachtig affiche voor de derby tegen De Hoven.

Een schitterend najaars zonnetje, ideale omstandigheden om te spelen, een nagenoeg complete selectie, en een gretig SHE wat zeker punten mee wilde nemen uit De Hoven.

Vandaag hadden we 15 spelers bij ons want Carl kon eigenlijk niet spelen (geblesseerd aan het bovenbeen), en daarbij waren Leon (zijn 1e wedstrijd van dit seizoen)  en Marco (afgelopen dinsdag geblesseerd geraakt) er wel bij maar niet top fit.

We starten vandaag erg scherp wat direct al in de 2e minuut resulteerde in de 0-1 door Douwe, die vandaag super speelde en zijn directe tegenstander helemaal zoek speelde.

In de 4e minuut leek het zelfs al 0-2 te worden, maar Douwe kreeg deze kans, die hij overigens ook weer zelf creëerde  er net niet in, en ook Marco kreeg de bal er n de 10e minuut net niet in toen Douwe de bal mooi breed legde, een speler van De Hoven wist ternauwernood een been er tussen te krijgen.

Het was dan ook een fikse domper toen de hoven in de 12e minuut op 1-1 kwam uit een corner.

De gevaarlijke spits Raymond  Vredenberg wist zoals hij echt goed kan een kans om  te zetten in een doelpunt.

We zochten direct weer de aanval, en binnen 2 minuten zette Daan ons op een 1-2 voorsprong door een voorzet goed binnen te lopen.

Echter weer 2 minuten later werd  een speler van De Hoven in de hoek van de 16 meter neergelegd,  en  de uitstekend fluitende scheidsrechter gaf een penalty. Deze werd wederom door Raymond Vredenberg  benut dus na 16 minuten al 2-2, waar zou dit eindigen?

Opnieuw zochten we de aanval want we wilden eigenlijk gewoon met 3 punten naar Hall en Daan scoorde een prachtig doelpunt door uit stand de bal snoeihard in de bovenhoek te knallen vanaf randje 16 meter.

Maar opnieuw wist De hoven langszij te komen, in de 32e minuut caramboleerde de bal via Rick en de paal dusdanig om Jobbe heen, dat deze op de doellijn alleen nog een laatste zetje hoefde te krijgen en dat kreeg die dan ook. 3-3 na 32 minuten spelen.

In de rust gaf Peter al aan dat we op deze voet door moesten blijven gaan,  en dat we er dan wel voor moesten zorgen dat we het achterin dicht moesten houden.

Echter dit lukte ons weer niet. In de 52e minuut ging een vrije bal vanaf de zijkant  er direct in, een zelfde goal tegen als tegen Socii, maar nu kon het nog wel lastig worden.

De Hoven trok zich terug en met hun goede spits moesten we toch goed oppassen, dus achterin 1 op 1 spelen was geen optie.

Peter wachtte nog even met wisselen, want Marco was al gewisseld in de 40e minuut voor Jan van Welie en er moest nog 40 minuten gespeeld worden, dus nog alle tijd om tot scoren te komen.

We werden sterker en sterker en de kansjes bleven komen en toen Douwe neergelegd  werd in het 16 meter gebied, kregen wij ook een penalty die ook uitstekend binnen geschoten werd door Douwe.

4-4 in de 70e minuut, en nog van alles mogelijk.

De moe gestreden Steven, die een prima party speelde, werd gewisseld voor Nick die meteen goed inviel, zodat we meer risico konden gaan nemen omdat Nick meer snelheid heeft.

Leon scoorde kort daarop in de 73e minuut de 4-5 uit een klutsbal en nu maar proberen dit vast te houden.

Leon werd vervolgens gewisseld voor de pas 15 jarige Jeroen van Wessel, die al heel goed zijn mannetje staat.

De wissels wisten alle drie prima in te vallen en dat is natuurlijk een groot voordeel  en eigenlijk kwam de overwinning niet meer in gevaar.

De Hoven leek stuk te zitten en wij probeerden met de nodige corners en uitvallen nog een doelpunt erbij te maken, maar ook de mooiste kans voor Daan kort voor tijd  wilde er niet in en zo gingen we met een kleine, maar zeker verdiende overwinning van het veld af.

Een erg mooie wedstrijd  met veel doelpunten, prima veld en een goede scheidsrechter die  geen enkele kaart nodig had om deze derby tot een goed einde te brengen.