Scheidsrechter

Veeneman, M.

Onbekend

Vandaag opnieuw met dezelfde selectie als vorige week, maar nu met Frank van Welie uit de B1 op de bank die ook zijn debuut maakte.

We besloten om vanuit een gesloten verdediging te gaan spelen om dat Socii altijd wel een paar rappe aanvallers heeft die goed de ruimtes in weten te spelen.

Dit bepaalde voor rust het spel beeld, een karrevracht aan kansen en mogelijkheden voor ons, en bijna niets voor Socii.

Toch  gingen we met een 0-0 ruststand de kleedkamer in maar als het net als vorige week mee had gezeten, dan was de wedstrijd al beslist geweest.

Het had eigenlijk wel 3-0 voor ons moeten zijn

In de rust waarschuwde we er voor dat we niet met teveel mensen voor de bal moesten gaan spelen, en dan maar kijken wat het uiteindelijk zou gaan opleveren.

In de 48e minuut dan een fikse domper, een corner werd niet goed ingeschat door ons en goed binnen gekopt door Socii, 0-1 dus.

Nu kon het lastig worden, want moesten we tactiek veranderen of juist niet.

Het was dan ook een hele opluchting dat Daan in de 52e minuut alweer de gelijkmaker binnenkopte uit een corner.

We geloofden ook steeds meer in de overwinning en toen gelegenheid  spits Steven er in de 69 minuut, na een goede actie van Jaimy<  ook nog de 2-1 maakte,  leken we eindelijk eens van Socii te gaan winnen.

Helaas kregen we net als vorige week een zwaar bestrafte penalty tegen voor duwen binnen de 16 meter en daar wist Socii wel raad mee, 2-2 in de 83 minuut.

Nu was het eigenlijk steeds meer Socii wat in de winst geloofde, en de wedstrijd kon alle kanten op.

Wij die er snel uit kwamen via Douwe en Jaimy, waarbij bij beide helaas de goede eindpass net mislukte, en Socii wat het ook uit de 2e lijn bleef proberen

Toen de scheidsrechter floot voor het eind was Socii het meest tevreden met een punt, maar zo gaat het in voetbal. Je moet de kansen maken om te winnen.

Hierbij dient overigens wel vermeld te worden dat iedereen weer veel inzet en strijd leverde, wat natuurlijk een mooie basis is om volgende week opnieuw te gaan proberen de winst mee te nemen vanuit Zutphen.